2ª Edició JAZZ AL PORT

Jazz al Port, el cicle de música i creació contemporània que va néixer ara fa un any a l’Escala, creix i es consolida.

Amb sis concerts, una jam session, una sessió de DJ, tots ells en format de sopar, aperitiu o cafè concert, el cicle inclourà també diverses exposicions de fotografia, dibuix i pintura. En aquesta edició, a més dels concerts a l’Octopuss i el restaurant Navili, JAZZ AL PORT comptarà també amb programació en els restaurants MOS i Jardí de la Clota, així com amb l’habilitació d’un nou espai ‘la Placeta’, on el dissabte s’hi celebraran el sopar-concert i la jam session amb més aforament previst.

El cicle arrancarà divendres amb el Jaume Ambròs Quartet al Navili i posterior sessió de DJ al restaurant MOS. Seguirà dissabte abans de dinar amb el Walter Coronda Trio. Una formació que ara mateix resideix a Girona i basa el seu repertori en el gipsy jazz.

El plat fort del dissabte serà Benjamin Herman, tot un referent del jazz europeu. Un trio holandès de rítmica impecable que executa els concerts guanyant adeptes des de el primer minut. Tant elegant com inclassificable, Herman interpreta un repertori que podria encaixar entre el cool jazz i el funk. Els concerts a ‘la placeta’ situada entre Octupuss i el Navili, es celebraran en format de sopar-concert (no us oblideu de reservar taula). En una segona part celebrarà una jam-session imprevisible a la que s’hi afegiran altres músics convidats al festival.

Guardonats ara fa dos anys amb el premi al millor disc de jazz de Catalunya, la sessió a duo de Gorka Benitez i David Xirgu ens permetrà escoltar i veure més d’aprop que mai a dos dels màxims exponents del nostre jazz. Una sessió en format d’aperitiu de diumenge a l’Octopuss absolutament imprescindible.

El mateix diumenge despres de dinar, Jazz de Copes oferirà un café-concert, presentant el seu repertori de grans autors i intèrprets del jazz i del blues, com Duke Ellington, John Mayer o Bob Marley, fusionats amb el seu estil propi amb una certa infuència del pop.

El programa de concerts el tancarà amb una sessió a solo de Juliane Heinemann (dissabte a les 18:00h – Al Restaurant Navili). Berlinesa resident a Barcelona, la Juliane ha col·laborat amb referents de la nostra escena com Santi Careta, Jordi Matas o la banda indi pop Delafé y las Flores Azules.

Jazz al Port inclourà també una exposició de fotografies de Toni Padrós (que ara fa un any va exposar al Festival de Jazz de Terrassa) i en paral·lel conviurà el dissabte dia 12 amb una fira de dibuix i pintura organitzada pel Navili.

JAZZ AL PORT, 11, 12 i 13 de Setembre

Port- Escala

L’Escala

Podeu consultar l’agenda i les actuacions al Facebook de JAZZ AL PORT.